School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. Timcheall tri scor blian o shoin do bhi badhadh mor i bPort Durlainn . Mi Aibhreann a bhi ann agus bhi an la go breagh agus rinne beirt no truir suas a n - intinn le dul amach i gcurach agus adhmaid a thogail mar bhi long reabtha ( reabuighthe) ag an am ceadna , agus bhi cuid mhor adhmaid ag tigeacht isteach ar an bfarirrge.
    Nuair a bhi siad sgathamh amuigh d'athruigh an la agus thainic an-stoirm. Do cuireadh an curach anonn 's anal agus bhi fhios acu narbh fheidir iad a sabhail . D'imithigh na baireid diobh agus thug se sin comhartha doibh nach rabhadar le tigeacht ar ais . Do reir mar d'arduigh an stoirm bhi siad san ag dul amach nios fuide sa bhfairrge agus ar deireadh cuireadh sios iad .
    Máire Ní Bhroin
    Ceathrú na gCloch, Co. Mayo