School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    agus dubhairt le n-a n-athair go raibh an sciobol lasta . Chuaidh muinntir an tighe 'un a'chro ach bhi na caoiri agus eile doighte .
  2. Cruatan

Báitheadh Tomás Ó Dochartaigh agus Seán Ó Tuathail an oidhche, 20adh de Shamhain, 1881.

Bhaitheadh Tomas O Dochartaigh agus Sean O Tuathail an oidhce 20 adh de Shamhain, 1881. As Port an Chumhaigh an bheirt seo.
    Bhi siad amuigh ag iascaireacht agus cheap siad lucht mor morluis agus chuir siad an iomarca aca sa gcurrach . I gcionn tamaill bigh thoisigh an currach ag dul faoi fhairrge i ar deireadh chuaidh si sios ar fad agus baitheadh iadsan beirt . Sabhaladh beirt eile a bhi leobhtha i. Seamus O Langain agus
    Liam Ó Dochartaigh
    Portacloy, Co. Mayo