School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. Bhí fear ann fadó agus lá amháin d'éirigh sé g h-an-mhoch agus chonnaic sé an fhairrge tirm ar feadh na mhílte. Annsin fuair sé a chapall agus d'imthigh leis síos go dtí an tráigh agus amach leis. Ar deireadh thainic sí chomh fada le coill mhór agus bhí éadaigh síoda ar na crainn. Shíl sé cuid diobh a ghoid acht chonnaic na daoiní é agus gháir síád amach
    "Tá fear ó tír na mbeo ag goid an óir ó tír na marbh".
    Agus sgaoil siad an fhairrge ina dhiaidh. Rith an fear agus an capall acht rith an fhairrge níos gasta agus bhí an fhairrge chomh luath leis nuair a léim an capall isteach ar
    Pádhraic de Búrca
    Portacloy, Co. Mayo