School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. An Fear Glic
    Bhi fear agus bean ann fado agus bhi siad an bocht agus bhi capall agus cairt aca. chuaidh an fear amach ag saothru la agus saothruigh se leath sobhran. Nuair a thainic se isteach thug se sop feir don chapall agus thuit an leat sobhrann as a phoca agus thuit se sa bhfear.
    Annsin nuair a chuaidh se isteach chun an tighe chuir se a lamh ina phocha agus ni bhfuair se an leath sobhran ann. Chuaidh se a chodhladh annsin agus nuair a d'eirigh se ar ar maidin dubhairt an bhean go bhfaca si an capall da ithe.
    Thug an fear amach an capall agus thosuigh se dha ghreadadh o tharla gur ith se an leath sobhran air.
    Bhi an ri agus a chuid saighduiri
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant