School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. An t-Einin Draoidheachta
    Bhi fear ann fado agus bhi se posta agus bhi beirt mhac aige. Nuair a bhi siad og fuair a mhathair bas agus bhi an t-athair an- bocht agus ni raibh aon bhealach aige lena dtogail . Chuir se amach ag baint scuab iad agus a ndiol . Bhi siad ag dul 'un cinn go maith leis an obair sin agus bhi siad ag deanamh slighe beatha doibh fein.
    La amhain chonnaic siad ean deas agus shil siad e cheaphadh acht nior eirig leo. Chuaid siad amach la thar na bhanach agus bhi an t-ean ag cantar ceoil agus e ag ag imeacht o craobh rompha. Chuir siad seachtinain isteach ag iarraidh e cheapadh agus ar deireadh cheap siad e agus e ag dul isteach ina neid. Thug siad abhaile leo agus bhi an bhrod aca as .
    Cruinnigh na comharsain isteach ag feachaint
    AT0567: The Magic Bird‑Heart