School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (continued from previous page)
    mhargaidh níos goire dóbhtha ná Baile an Chaisil. Nuair a bhíodh muca nó iasc le díol acú chaitheadh siad bheith ar an mbealach an oidhche roimh lá an mhargaidh. D'fhulaing siad cuid mhór de chruadhtan an tsaoghail.
    Micheál Ó Muireadhaigh,
    A athair Séamus, Corrán Buidhe, a d'innis
  2. Anoir as Tír Amhalghaidh a thainic Clann Uí Thaidhg chun na h-áite seo, agus shocruigh siad i gCeathramhadh Thaidhg. Thainic siad mar bhí an iascaireacht ag dul thoisnú (?). Ní raibh morán bidh acu an t-am sin agus bhí droch-chaoi orra go minic. Chuaidh cuid acú go dtí an Oileán Úr agus cuid aca go hAlbain. Marbhuigheadh
    Nóra Ní Thaidhg