School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. Sé an chéad rud a dhéanas tú nuair atá tú ag déanamh arán fataí ná fataí bruithte a fhagháil agus na craicne a bhaint díobh; annsin a gcur isteach I mbáisín agus gráinne salainn a chur orra agus iad do bhrúghadh le cupa nó rud mar sin. Nuair a bhéadh an méid sin déanta chuirfeá gráinne plúir air agus shuaithfeá an t-iomlán go maith. Gheobhfá an t-oighean annsin agus ghlanfá é agus chuirfeá síos ar an teinnidh é le é do théigheamh. Annsin chraithfeá gráinnín plúir thart san oighean agus chuirfeá síos an cáca ann le n-a bhácáil. Gheobhfá an clúdach annsin agus chuirfeá ar an oighean é . Chuirfeá cúpla aithinne ar an gclúdach agus roimh i bhfad bhéadh an cáca bácáilte.
    1. products
    Eibhlín Nic Craith