School: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mayo
Liam Breathnach

1. An Posadh
    Le linn na hinide is mo a phosann siad . teigeann an fear a bhionns ag posadh agus fear eile agus bionn buideal uisge beatha leo agus iarrann siad an cailin agus faghann se i . Teigheann siad annsin agus faghann siad cultaigh eadaigh le hagaidh an phosadh. Annsin teigheann siad De Domhnaigh go dti an sagart agus posann se iad . Nuair bhionns siad ag teacht abhaile bionn caiple agus caranna leo . Bionn culoga ar an caiple agus bionn an lanamha ar an gcarr . Bionn siad ag rasaighil go dti teach an bhainfheis . Bionn gach chuile rud ata le haghaidh an bhainfheis. Bionn uisge Beatha aca. Annsin tigeann na cleamairi go dti teach an bhainfheis Bionn hatai cothain agus ead-gheala orra . Teigheann an caiptin isteach i dtoiseach agus aon daoine deag de na cleamairi isteach ina dhiaidh . Teigeann an caiptin ag
    Máirín Ní Dhomhnaill
    Máire Ní Dhómhnaill