School: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mayo
Liam Breathnach

1. Ar stú cárdálann mo mháthair an olann agus déanann se tollaí de. Sníomhann sí annsin é agus déanann sí snáth as. Tocharduigheann siad é agus déanann siad ceirtlín abhraid dhe. Deilibhigheann siad é annsin le crann dealbhtha na cuireann siad cúille sa mballa. Nuair abhíonn sé sin déanta cuireann siad go dtí an Fighadóir annsin e. Cuireann seisean sa t-scól é annsin; an dlú i dtoiseach agus caitheann se an t-eineach air tamall in-a dhiaidh sin Nuair abhíonn se fighte aige tugann siad é abhaile agus stúirigheann siad e agus triomuigheann se leis an ngréin.
    Mairéad Ní Mháille
    Sraith an tSeagail, Co. Mayo