School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    Bhí fear in-a comnuidhe taobh istigh de Bheal An huirthiud agus deirtear go raibh sé pósta agus a chlann imthigthe go de tiortha eile. Nuair a bhí a clann ag fag [?] na tire dubhairt siad leis go mbeidh fhios acu aige nuair a geobaidh duine acu bás. Ní raibh fhios aige cé an chaoi a mbeidh fhios acu.
    Dubhairt siad leis go mbeidh oidhche stoireamhan ann agus go mbeadh fhios aige annsin. Cúpla bjliadhain in a dhiaid sin déirigh Aindí tinn agus níorbh fhaon go bfuair sé bás. Cuireadh é agus an lá sin do toisigh an stoirm agus nior stad sé go dtí an lá ina dhiaidh sin.
  2. San bliadain ocht gcéad déag tríchead is a ceathar ar an séadh lá de mhí an Eanair leagadh go leór tighthe agus sguabadh ainmhiththe amach leis go dtí an fhairrge leis an ngaoth mhór a bhí ann. Do
    1. processes and phenomena
    Maighréad Breathnach