School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    Cé bhí ann acht an girrfiadh. Dubhairt siad léi seasamh suas agus ní fhaca siad rud ar bith acht srothán fola ar an urlár. As an áit a ghorcuigh na madaidh í, a bhí an fuil ag tigheacht. Thug na fir 'Girriadh Bárr Thrágh' ar an mnaoi annsin mar is i mBárr-Trágh a tárlaidh sé seo.
  2. Scéal Eile

Bhí fear in a chomhnuidhe in Alt fadó agus lá Bealtaine amháin bhí sé ag dul go Sasana...

Bhí fear in a chomhnuidhe in Alt fadó agus lá Bealtaine amháin bhí sé ag dul go Sasana agus bhí sé in a suidhe go luath.
    D fhéach se amach agus ní raibh an teine faduighthe aige. Chonnaic se bean in a seasamh ar claidhe an-árd agus éadaigh bana uirri. Bhí aithne aige uirri mar bhí sí in a comhnuidhe i nDoire Choirib. Rith sé in a diaidh agus chuir sé abhaile í. Bhí an bhean ag fanamhaint go bfheicfeadh sí an deatach as an teach, agus go mbéadh an t-im léi.