School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. Scéalta faoi na Sigheóga
    Bhí bean ann uair amháin agus ní raibh feórlaing aici. Ní raibh sí indon biadh a cheannach agus bhí sí lorg leis an ocras. Thoisigh sí ag caoineadh ar a dícheall. Bhí sí ag caoineadh agus ag caoineadh agus í ag fághail bháis leis an ocras.
    Ina dhiaidh tamaillín tháinig feirín beag liadh isteach agus d'innis sí a scéal dó. Bhí slaitín beag aige agus ní dhearnaidh sé ach an slaitín a fhágáil ar bháisín a bhí ar an urláir agus thuit trí bulóga arán amach as.
    D'fhág sé an slaitín ar an dteine annsin agis thuit airgead amach as. Sul a ndeachaidh sé amach d'fhág sé an slaitín ar gach rud a bhí sa teach agus d'fhág sé a ndóthain
    Eibhlín Nic Giolla Bhrighde
    Doire Choirb, Co. Mayo