School: Droimslaod (roll number 9898)

Drumsleed, Co. Mayo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. (continued from previous page)
    acht stopadh an cainnt. Rith an fear agus d’innis sé an sgéal. Chruinnigh sé muintir an bhaile an oidhche sin agus chuaidh siad chuig an áit. Chonnaic siad rudai tart timceall na háite acht bhí faithchíos orra dhul níos fuide.

Tuairim is cead bliadhain o shoin cuireadh long ar na carraigneacha inaice le Dubhloc, Iorrus.

Tuairim is cead bliadhain o shoin cuireadh long ar na carraigreacha inaice le Dubhloc, Iorrus. Do b’é an lasta do bhí aice ór.
    Nuair a chuaidh an sgéal thart chuaidh fear as Baile Chruac ar bord luinge le cuid den ór a fhághail. Ní raid tada aige leis an ór a iompar ann acht in a bhróig.
    Tháinic sé abhaile aris treasna na fairrge ag Eacnais. Bhí sé ag eirge mall agus chuir sé an t-ór i bhfolach sul ar imthigh sé isteach sa teac ba goire do. Nuair a thainic sé amac ní raibh sé abálta an t-ór a fhághail.
    Cáit Ní Chonmhucháin
    Fahy, Co. Mayo