School: Droimslaod (roll number 9898)

Drumsleed, Co. Mayo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. Paidir roimh an Paidrín
    Leigimíd sinn féin i bhfiadhnaise Dé uile cumachta agus déanamíd gníomh-iarraidh. Iarraidhmuid agus onóirimuid Thú a Dia. Creidim a Dhia go bhfuill tú annseo i láthair go bhfuil fhios againn go bhfuil Tú ag eisteacht linn, go bhfuil fhios agat chuile smaointe.
    Aibhdighmuid go bhfuil Tú ár Cruthuighteoir agus ar dTíghearna ar neamh agus ar talamh. Isligh sinn féin go h-iomlán faoi do smacht.
    Bheirimíd míle buidheachas duit a Thighearna faoi gach thiodhlaichte agus grásta a thug Tú dúinn ó tháinic muid ar an saoghal seo agus go speisialta sinn a thabhairt slán ón lá indiú agus ilé? mar a thug Tú slán an lá seo sinn a Thighearna tá muid ag iarraidh ort sinn a tabhairt slán an oidhche seo agus tá muid ag iarraidh ort cíoracuideacha agus galruigheacha a chur tarrainn gan diogh gan dioghbhail agus ár dtreoiriú ar cosán giorracht na grásta agus an t-sláinte a thabhairt dúinn agus ár dtreoiriú mar treoirigh an t-Aingeal Raifhéal Tobias Naomhtha.
    Fuair Mell Níc Suibne an paidir sin ó Mícheál Mac Ceamharcaigh (82) Tallacha, Baile Cruaidh.
    Mell Níc Suibhne