School: Droimslaod (roll number 9898)

Drumsleed, Co. Mayo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. Ofráil na Maidne
    Umhluighim agus impidhim mé féin duit a Mic Dhílis Dé agus a Mhaighdean glórmar cumachtach beannuighthe.
    Tugaim moladh mór agus buidheachas duit ar son mé féin agus mo chomhluadar a thabhairt slán ó bhás na hoidhche. Ó thug Tú slán ó bhás na hoidhche sinn go dtugaidh Tú slán ó bás an lae muid. Slán ó chuile urcóid agus o chuile anachain, o chuile tinneas agus ó chuile tromas, ó gárla gránda, ó aicíd agus anachain na bliadna.
    Go gcoinnighidh Tú ar dheagh-stáid agus stáid na grásta muid agus nár thugaidh Tú nídh ar bith insan saoghal seo dúinn a bhainfeas glór Rioghacht na bFlaithis d'ár n-anamneacaibh bochta an lá fhágfas muid an saogal seo.
    Go dtugaidh Tú suaimhneas siorraidhe do na hanamneacha bochta atá ar slighe na marbh. Amen
    Fuair Mell Níc Suibhne na paidir sin ón a máthair mhór Bean Mhic an Bhaird (72) Leitir Fraigh, Co na Gaillimhe
    Mell Níc Suibhne
    Bean Mhic An Bháird