School: Gort na mBó (roll number 14418)

Bofield, Co. Mayo
Tadhg Ó Laoghaire

1. Bhí dhá dhriotháir ann uair amháin agus ar feadh tamaillbhí siad go ciúin. Lá amháin d’éirigh troid eadortha agus fuair an driotháir saidhbhear an buadh. Do thóg sé gach rud ó an driotháir bocht agus níor fhág sé dó ach teach beag salach. Bhí go leór páistí ag an bhfear mbocht agus bhí siad ag fághail bháis leis an t-ocras.
    Lá amháin tháinig fear-déirce go dtí an teach agus d’iarr sé lóistín ó bhean an tighe. Fuair sé é sin. chonnaic sé na páistí ag gol agus dubhairt sé le bean an tighe pota fataí do cur síos. Nuair a bhí siad bruithte d’ith na páistí iad. An lá indiaidh sin d’féach an
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Caitlín Ní Flainghaile