School: Caladh (C.) (roll number 8740)

Callow, Co. Mayo
Bean Uí Éaráin

Caladh (C.) | The Schools’ Collection

Paidrín, Páirteach, áirdín páiris, moladh na mná bhí riamh de'n guidhim a tú bhí rian na ngrásta, go réidhtigh tú an Cháisg [seo] thar an ainm bocht. Is maith is agam i mac Dé, is maith a baistean nDia sé.
baiste ó'n mbaist agus baist ó'n mbaist Dé, Tháinig achrainn ar a chruaidh againn ar úr ár máis. Is maith é do phaidir a mháthair le rádh, ní éinne d'éarfadh an phaidir seo trí uaire an luan nach dóicheadh naoi n-ainmneacha naoi n- uaire as purgadóir, agus ainm péin arís go bráth.

Sé do bheatha rian Domhnaigh. Sé do bheatha mic na h-óige. Iosa mic Mhuire déan trócaire orainn, in mhaighdean bheannuighthe fóill orainn.

Ó mhaighdean glóire mhór san mhaitheas, is tú mo stór, mo lón is mo chuisle, glin le n-ór, tóg mé feasta. Nígh mo láimh is mar lé pheacaibh, is ar úr ár máis bí ag rádh do phaidir.

Ó Íosta Críosta, thar bréan le sacraiméin, lín mo chroidhe le do ghrásta féin.

Seán Mac Dhomhnaill