School: Breac-chluain (B.) (roll number 13389)

Brackloon, Co. Mayo
Seán Ó Casaide

1. I bhfhad ó shoin in aimsear na bpéin dlighthe, bhí fear ann agus bhris sé an dlighe tugadh ag an Cuairt é, agus daoradh chun bháis é dubhairt an fear an bhphuil rud ar bith a dheáhamh sibh liom acht mé a chur chun báis.
    Tá, má tá tú in ann tomhas ar bith a chur urm nach bhshuil fhios agam, agus geobhadh cú dhá lá le é a dhénamh, agus bíodh sé agat ar an triomhadh lá. Dímthigh lá amháin agus nuair a bhí an ghrián ag dul faoí an dara lá chuimhnig sé ar comhas le iur ar an mbreicheamh. Lá ar na bhárach chuaidh sé cuig an Cuairt agus 'sé an comhas a chur sé ar ar mbreitheamh ná
    beó is marbh,
    Trí in aon,