School: Ceathrú Gabhann

Carrowgowan, Co. Mayo
Brian Mac Dhuarcáin

1. Bhí fear agus a bhean ina gcómhnuidhe fad ó shoin í dteach breágh nuadh. Lá amháin thuit a bhean tinn agus b'éigean dí a leabaidh a thabhairt uirrí fein.
    Annsin do chuaidh an fear í gcoinen an tsagairt. Nuair a tháinig an sagart tugh se an ola deidheanach dí. Cúpla la ina dhiaidh sin fuair sí bás agus chuireadh í.
    Oidhche amhain tar-éis sin bhí an fear ag teacht abhaile ó'n mbhaile mór ins ghluaistéan. Do léim a bhean isteach ins an ngluaistéan. Bhí faitchíos ar an bhfear ar an gceud oidhche agus níor labhair sé léi
    Do thainig se ar an mbhóthair an uair ceudna ar dara h-oidhche agus léim a bhean isteach
    Seán P. Ó Muirníneach