School: Leath-cheathrú (roll number 13437)

Lecarrow, Co. Mayo
Liam Ó Maidín

1. Tá caoga bliadhain éigin ó shoin ann ní raibh san áit ina bhfuilimíd anois acht crocán maol araibh druiseóga droigneáin agus neanntóga ag fás. Bhíodh an smolach bhínn agus an lon dubh faiteach ar gheig ann ar maidin agus san oidhche féin bhíodh na sideóga agus an púca féin ag cleasaidheacht ann. Thigheadh an t-athair brónach leis an naoidhneán nar baisteadh agus chuireadh sé an cónna beag bidheach faoi chré ann gan chuinne le h-eirghe lá an Luain. Bhí eagla ar na paitiní buaileadh in aice na h-áite acht ní mar sin anois amhtach.
    Ó deas trí chéad slat ón gcnocán seo bhí laetheannta agus scoil eile. Scoil cois claidhe beadh é ar dtús. Mhair muintir Gaibhteacáin ann i dteach bheag roimhe sin agus bhí [?] mar
    Liam Ó Maidín
    Príomhoide