School: Cill Moibhí (C.) (roll number 13081)

Kilmovee, Co. Mayo
Áine, Bean Uí Dhubhthaigh

1. Paidirín páirteach i ngairdín párras a'moladh na nma a bhí ariamh ganlocth na leigidh tú lé fánaidh an anam bocht Ó Dhia tá mé ag iarraidh mo deire líigean isteach go teach na féile áit nach n-iarraidh biadh aá eádach , acht ag dearcadh ar an Maighdean agus ag eísteacht.
    Céad fáilte rómhat an Rí na Glóire,
    A mhic na h-oíge, nach leighidh tú lé fánaidh an anam bocht.
  2. There is a road leading from our village to Culclare, which is called Grallach. The old people say there are lights seen on this road on different occasions. There is a field on the left hand side of this road called trinse dubh. It was given this name because there is a drain at the lower end where
    Una Duffy
    Clooncarha, Co. Mayo