School: Log Buidhe (roll number 15539)

Lugboy Demesne, Co. Mayo
Seán de Crúis

1. Fadó níor chaith daoine bróga go raibheadar suas le cúigh nó sé bliadhain déigh d'aois mar bhíodhar níos daora ins an t-am úd ná mar anois agus ní raibh airgheadh a ndothain ag na daoine a bheith á gceannacht.
    Ní raibh bróga ar bith le fághail ins na siopaí agus nuair bhí péire bróg ag testháil ó dhuine thugh sé an leathar chuigh an greasaidhe agus nuair bhíodar déanta bhíodar laidhir agus níor mhaith le dhuine ar bith iad do chaitheamh ar féadh an laé.
    Is dacha go raibh greasaidhte noise fairing is an t-am úd ná annoys mar rinneadhar brag dó each dine a d'art or pair a déanamh dhó.
    Gach oidhche nuair chuaidh na líon tíghe go mór mhór na páiste sgoile go dtí stuthán le na gcosaí a nígheadh, bhí na n-aosg san gcrann nó in áith éigin eile in aiche , an
    Bríghid Ní Mhainnín
    Lisduff, Co. Mayo