School: Cill Mheadoin (C.)

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

1. Bí sean bhean 'na chómhnuide i gCo Mhuigheó blianta ó shoin agus is míon minic a d'fanad sí 'na suide go mall san oidce ag obair.
    Bhí sí ina suide go mall Oidce Satairne amháin ag sníomh dí féin nuair a bhuail sean cailleac isteac a raibh dá adairc uirti. Buair sí fúite ar shtól agus dfhiarruig sí de bean an tige an raibh peire cárdaí aice agus go driubrad sí congnam dí. Dubhairt an bean nac raibh, aon cárdaí aice dí.
    Muire, Níl mise gan mo gléas oibre féin beith agam ars an cailleac agus tarrainge sí amach peire cárdaí as a póca
    AT0501*: “The Fairy Hill is on Fire!”
    Bríghid Ní Mhállaigh