School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. Seo anois sgéal grinn do chuala mé, agus cuala me freisin gur thárla sé céadta bliádhain ó shoin.
    Do bhí fear agus a bhean ann gan móran airgid acu, dhíol siad an bhó agus chuir an bhean an t-airgead i mbosca no cruisgin ar an drisiúr tar éis talamm ab fhada, tainig tinneas ar an bhfear.
    Lá amháin nuair a bhí bhean amuigh, tháinig an fear aniar as an t-seomra agus chuaidh se go dtí an mbosca sa druisiúr in a raibh an t-airgead. Tog sé leis é go dtí an t-seomra agus chuir se faoí an "pillow" é. Níor raibh fios ag an mnaoí ach go raibh an t-airgead ins an mbosca ar an druisiúir
    Nóra Ní Conchubhar
    Kilmaine, Co. Mayo