School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. Bhí fear agus bean ann fado lá amhain bhí siad amuigh ag siubhal fan dtuait. Connaicheadar dhá éan móra istigh i bpairc. An bhfeicir an dhá gé bhreagh annsin ? arsa bean leis an bfhear. Nil ann ach gé amhain adeir an fear. Dhearc an bhean ar an bfear, agus dubhairt si ní dall atá má, dhá ghé annsin ós comhair do dhá súil . Bhíodadhor annsin ag áiteamh ar a chéile.
    D'iompuigh n bhéan le dul abhíile agus ' dbhairt sí coiscéim eile ní racaidh mé leat ' Bhíodh ciall agat ' adeir an bhfear. Tháinig fearg annsin ar an mnaoi. Do rith an fear bocht abháile . Do thuit an bhean sios ar n talamh agus cheap an fear go raibh sí marbh.
    Tháinigh n h-áthair agus an máthair , fuaradar carr agus tugadar abhaile an corp. Tháinigh na comhursanna chun an tórraimh , bhí siad tre- na chéile. Chuaidh an fear ag
    AT1365B: Cutting with the Knife or the Scissors
    Máire Ní Mháille