School: Gort Sceithe (roll number 13062)

Gortskehy, Co. Mayo
Tomás Ó Cléirigh

1. Bhí fear i gConnamara tamall ó shoin agus bhí dúil aige i snaoisín. Lá amháin ní raibh aon snaoisín aige. Chuaidh sé go dtí an siopa le roinnt d'fhagháil ach ní raibh aon snaoisín ag fear an tsiopa. "Dhíol mé an gráinne deireadh aréir" adeir an siopadóir.
    Chuaidh sé go dtí an siopa annsin, acht ní raibh aon snaoisín ins an dara siopa ach oiread. D'imthigh an fear leis go Gaillimh. Chuarduigh sé gach siopa annsúd ach ní raibh aon snaoisín in aon cheann aca. Dubhairt sioadóir éigean go raibh mála snaoisín i dTuaim.
    D'imthigh an fear go Tuaim ar thóir an cheannaidhe, acht nuair a shroich sé Tuaim chuala sé go raibh an ceannuidhe imthighthe go hÁth-Luain. D'imthigh
    Tomás Ó Cléirigh
    Múinteoir