School: Baile na nGarraidhthe (roll number 13618)

Ballygarries, Co. Mayo
T. Ó Tuairisc

fall off. Then the straddle is complete.
    Strathar súgáin.
    Sé an strathar a tugtar ar an mata tuighe a bhíos ar mhuin an asail faoi na párdóg nó na ciseáin nuair a bhíos sé ag cur amach mónadh. Déanta an srathair súgáin as tuighe fada. Ar dtús gheibheann siad an t ádhmad agus déanann siad an bárr. Ansin fágtar trú iosa uighe in gach darna lúib nó "row" agus ansin déantar trí trian de na píosa úd. Ansin tógtar na píosa in a bhuil in a tríonacha in do láimh
  2. Sé an strathar súgáin a tugtar ar an mata tuighe a bhíos ar mhuin an asail faoí na párdóg nó na ciseáin nuair a bhíos sé ag cur amach mónadh. Déantar an srathair súgáin as tuighe fada. Ar dtús gheibheann siad an t ádhmad agus déanann siad an bárr. Ansin fágtar trú piosa tuighe in gach darna lúib nó "row" agus ansin déantar trí trian de na píosa úd. Ansin tógtar an píosa in a bhuil in a tríonacha in do láimh
    Caitlín Ní Cheallaigh
    Knocknadrimna, Co. Mayo