School: Baile na nGarraidhthe (roll number 13618)

Ballygarries, Co. Mayo
T. Ó Tuairisc

1. Rannta
    1)Dheirim bhur sláinte ó bhaile go baile, Ó Mhullach an tighe go leic an teallaigh agus má tá aon uine sa gcoirnéal.
    2) Chuir Colmcille a bheannacht agus dubhairt s leat bheith ag ól agus an cé nach bhfuil rud aige do chuid féin a chabhair dhó.
    3)Sláinte a bhfuil an Éireann agus i gCo. Mhuigheo agus an cé a bhfuil go maith dhuit, bí go maith dhó.
    4)Is mairg nach mbíonn foighid aige, Is mairg nach gcuireann sríon ar a ghuth anois ó tháinig an feol is maith an beadh an caora dhubh.
    5) Toraid dhuit a ghrian nach fada tú ag dhul siar nó an raibh tú a riamh ar aimsir. Dhá gcaitfeá tú bliadhain ag Dhonnchada Ní Brian ní bheitheá ag dul siar id'shean-rith.
    6)Tá Connacht molta dá mbéinn in mo thost. Connacht aoibhinn gan
      1. poetry