School: Caisleán na hÉille (The Neale)

Neale, Co. Mayo
Máire, Bean Mhic Domhnaill

1. (continued from previous page)
    annsan agus d'itheadh sí ceann aca. Ritheadh sí i ndiai[dh] na mic annsan agus ar ais léi arís chun fata eile d'fhágháil agus mar sin de go raibh na fataí go léir ithte aice. Thosuigh sí ag iompáil í féin ins an luaithre annsan agus bhí an teine as ortha.
    Bhí Seán Ruadh ag an ceann eile den pháirc agus níor leig sé air go bhfaca sé céard a bhí ag tuitim amach chor ar bith acht sa deireadh glaodh an fear air. Tháinig sé anoll [?] agus cheangal sé an t-asal. B'éigin don fhear teine eile fhadúghadh agus tuilleadh fataí a róstadh.
    Asal cliste gan dabht ar bith a b'eadh "Beisín."