School: Sruthar (C.)

Shrule, Co. Mayo
Bríd, Bean Uí Éanacháin

1. (continued from previous page)
    ceann go mb'ait an rud é, a bheith ag féachaint ar a athair ag tabhairt ar ais a hata féin le fead, agus ní dhearna sé pioch, ach an hata a sciobadh dhá [?] agus é a chaitheamh amach tríd an bhfuinneóig.
    Dubhairt an t-athair, "A mhic, féach anois an rud atá déanta agad, agus tá mo hata bréagh [?] agam mar gheall ort." Ach, ars an puthach "nach fúdo leat fead a leigeann agus é a thabhairt ar [?].
    Smaoinigh an t-athair tamall beag, agus annsin dubhairt sé, ina inntin féin "Níl milleán agam ort a mhic, is mé féin do chur in do cheann é. Agus is minic nach dtéigheann sé i dtairbhe do dhuine a bheith ag iarraidh dalladh mulleóg a cur ar dhuine [?] eile.