School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Ballindine, Co. Mayo
Máire de Staic

1. Bhí duine uasal ina chomhnuide i gConndaé na Gaillimhe. Bhí bean bocht agus a h-inghean ina gcomhnuidhe ar chnoc agus bhí daoine uaisle ag fiadhach ar an gcnoc lá. D'fiafruigh an bhean óg dá mátair ar aithin sí éinne de na daoine uaisle sin "Aithnighim go maith. Duine acu sin isé d'athair," ar sise. "O" arsan inghean. "ar thug sé aon nídh riamh dom?" "Níor thug" ar sise "ragadsa ag triall air anois. agus iarrfaidh mé rud éigin air" Cuaidh sí ag triall air agus d'iarr sí congnamh éigin air. "Cé thú" ar seisean "Normánach" ar sise, "Dubhairt mo mháthair liom gur tusa m'athair. Más mé téigh chun mo thighe ar seisean. Ná tar ar an mbóthar nó ar an casán agus ná bíodh eadach ort agus ná bhí lomnochta, is ná bí cuideachta agus ná bíodh cuidheachtáin, ná bí istigh nó amuigh rómham agus beidh fhios agam annsin an tú mo inghean. D'imtigh
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Kathleen Hynes