School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Ballindine, Co. Mayo
Máire de Staic

1. (continued from previous page)
    an bhean-cocaire nach raibh faitchíos uirri agus go rachadh sí in a chómhnuidhe ann. In dhiaidh cúpla lá pósadh iad agus chuadhadar in a gcómhnuidhe san teach sin. An chéad oidhche do chaitheadar ann ní fhacadar nó níor chualadar aon rud agus an maidin in a dhiaidh sin dheirigheadar go moch agus nuair bhí an bhricfeasta thart chuaidh an fear chuig a cuid oibre. Í meadhon lae nuair bhí an teach glanta ag bean a tighe chuala sí mar bheadh duine ag bualadh ar an doras agus chuaidh sí amach go bhfeicfeadh sí cé bhí ann. Cé bhí ann acht bean beag agus d'fhiafruigh sé de bhean a tighe an dtuibhradh sí pota dí ar iasacht mar chuir a máighistreas annseo í chun é a fhághail uaithe.
    Thug sí di é agus as go bráth leis an dteachtaire annsin agus an pota léithe. San trathnóna sul ar tháinig a fear abhaile tháinig an teachtaire arais arís leis an bpota agus dubhairt sí
    Ina Kavanagh
    Newtown South, Co. Mayo