School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Ballindine, Co. Mayo
Máire de Staic

1. (continued from previous page)
    aaige. Nuair a bhí an caora díolta ag Diarmuid tháinig an bhron air agus ní raibh fhíos aige ce'n leith-sgéal a bheadh aige do'n mháighistir. Chuir se laidhe in a seasamh agus a casóg ar chrocadh uirre ag leigint air gurab é an maigistir a bhí ann. "Ceard a bhain do'n caora a Dhíarmuid" "Caillead í a mháihistir" Ní deanfadh sin an gno bainfid mé iarracht as. "Bathadh í a mháighistir." Ní dheanfhadh sin an gno acht an oiread. B'fearr a bheann as da n-innsiginn an fhírinne.
    Nuair a cheistnig an máigistir é d'innis sé an fhírinne agus buadh é. Bíonn an firinne searbh acht buadhann sí gan dearmad.
    AT0889: The Faithful Servant
    Kathleen Casey