Scoil: Teach Chaoin (B.) (uimhir rolla 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

1. Artiogail An Chreididh Chruaidh
    Artiogal a creididh chruaidh a thigeas chugainn ar uair ar mbáis mar tháinig an t-aingeal ar cuaird le sonas i gcluais na mna. Trí ráithe a chaith Sé faoi’n a Bruinn faoi throm seilt agus deóir go dtí mainistear an asail mhín nágur tuirling Mac Dé agus go dtuig Sé an t-uisge third A mhéar
    Is maith an sagart É Mac De.
    Is maith an baisteadh a gnionn Sé.
    Bhaist Sé Eoin agus bhaist Eoin É.
    Thóg Sé na srianta seo as ar gcionn tráth do mhian le cách a bheith ann agus mac ríogh Neimh’ do chur le crann agus gach ball Dé a ghabhail sa gcré. Níl aon duine a déarfas artiogal an Chreididh Chruaidh uair is gach tráth nach bhfeicfidh an Mhaighdean Mhuire trí h-uair roimh ona bás.
    Séamus Ó Maoilearca