School: Teach Chaoin (B.) (roll number 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

1. (continued from previous page)
    sa ag dul go dtigh Ughaim mo mhathrun chomh fada is bhéas cleath fó thigh. Níl aoinne a déarfas mo mhathrun-sa go glan marbhán uasal nach mbéidh a anam ar neamh is ní baoghal do Rí an Uabhair. Chóm mhóth mhairigíalta fagaim-se ar an aithne sin gann treibh mórán a theastail gan comhrádh gan cuimhne ar Máille.
    Mise Pádhraic príomháideach a léigheans gach aithne agus fágain-se na buaidheanta go bráth ar an aithne sin.
    Mise Pádhraic Easbol a tháinig go h-Éirinn guidhim mo bhéinn, mo gealltrán uasal is mór a ghuidhim leis na Scullairí mo mhathrun go fithche fiall go lá Sléibte an Domhain.
    Tá phearsa sa gcill seo nach nglaodhtar Amén. Sin í mo mhathrun Pádhraic i nGaedilg agus nach aobhinn don té a mbeadh sé aige mar a mbeadh aige ach na trí ranna deirinighe níor baoghal dó a anam féin a dhul go h-Ifreann.
    Séamus Ó Maoilearca