School: Teach Chaoin (B.) (roll number 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

furmhór ádhbhair na stocaí ins na siopaí.
    Ní chaitheann na daoine aon éadaigh speisealta acht amhain indiaidh bhais duine caitheann siad éadaighe dubha. Caitheann siad cros dubh ar mhuincill a gcóta go mbionn an marbhán curtha bliadain. Uaireannta caitheann na mna ribín glas agus na fir carabhataí glasa L’ál Pádhraic.
  2. An t-Aonach
    De réir seanchus na h-aite seo bhiodh na h-aontai i gClár Cloinne Mhuiris baile cúige mile on áit seo. Níl aon áit thart annseo ar a dtugtar páirc an aonaigh.
    Téigheadh agus téigheann go foil ceannuightheóirí ó theach go teach ag ceannacht stoic. Bíonn a cheird féin ag gach ceannuightheóir. Ceannuigheann cuid aca gamhna, cuid aca bulláin agus budógai ramhra, agus ceannuigheann cuid eile nach iad ba ionlaoigh. Ní bhioch aontaighe a ann fadó nach
        1. trade
    Séamus Ó Maoilearca