School: Teach Chaoin (B.) (roll number 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

1. (continued from previous page)
    an leónadh é go bhfuigheadh an leónadh biseach. Snáithe leónta tugtaí ar an snáth seo. Go minic nuair nach mbíonn an snáithe leónta le fághail beirti greim ar an mball leónta agus le gach tarraingt a bainti as d’abruigheadh an duine a bheadh ghá tharraingt “An leon é seo”? Ní headh acht gortughadh a deireadh an duine tinn. “Caith i bpoll móna a deireann an duine a bhionn ghá tharraingt”. Deantar é seo tri huaire i ndiaidh a chéile agus deirtear go bhfághann an leónadh biseach annsin.
    “Sailíní siar”- seo má bhionn sálaí móra ort agus iad ag dul siar an fhada nó gan iad a bheith cothróm síos le do cholpaibh.