School: Teach Chaoin (B.) (roll number 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

1. (continued from previous page)
    fágann siad an cliabhán ach amháin nuair a bhíonn an aimsir te sa samhradh no in aon trat eile d’en bliadain.
    Deirtear nach ceart uisge na gcos a caitheamh amach san oidhche. Ní deanthar aon usáidhear de.
    Tá gréasaidhe amhain sa gceanntar seo agus deanann agus deisigheann se bróga. Riobáird Mac Giolla Pádrtaig is ainm dhó. Bhí a cheap sinnsear ina ngriasuidthe. Sé an t-aon gréasaidhe amháin sa gceanntar é. Bhí go leor aca ann fadó. Caithti brógha bonn adhmaid san ait seo fadó agus caithtear go foil iad . Ní leasuightí leathar san gceanntar seo fada agus ní deantar anois é acht an oiread. Ní chuirtí piosa de croiceann ainmhidhte timcheall na gcos fadó ins an áit seo. Dá leónadh duine a chos nó a lámh gheobhadh se snath úghmacha fighdeóra gan iarraidh agus cheanglóchadh sé thart ar
    Séamus Ó Maoilearca