School: Teach Chaoin (B.) (roll number 6830)

Tagheen, Co. Mayo
Séamus Ó Maoilearca

1. (continued from previous page)
    go dti uair a chluig. Oibrightear na lámha lé’n a linn. Tá an dá chuinneóig sa gceanntar seo an ceann a n-oibrighthear sios suas agus an ceann a oibrightear timcheall i bhfáinne, baintear an clár dé’n chuinneóig agus féachtar isteach innte agus chithear an tim istigh. Má bíonn sé ina cnapógaí móra tá an chuigeann deanta mar a mbíonn buailtear dreas eile air. Má bhionn an chuigeann deanta oibrigheann an chuinneóg o thaobh go taobh. Sa gcaoi seo cruinnighthear an t-im. Nuair a bhionn sé cruinnighthe thógtar amach é agus deantar an t-im. Díoltar an méid nach mbionn ag teastail ón líon-tíghe.
    Leis an mbláthaigh deantar arán agus tugtar cuid de do na mucaibh.