School: Grianán (roll number 13178)

Greenans, Co. Mayo
Máiréad Bean Uí Riagáin

1. (continued from previous page)
    sin agus chonnaic sé rud ag soillsuighadh mar gaethe gréine. Ceárd dhó bhí ann acht ór . Bhí an rud seo sgríobhtha ar an ór beir é seo abhaile leat más mian leat' Thug an fear abhaile leis.
    Aon lá amháin bhí Brígidh Thomáis Mhóir a bhí in comhnuide i Largain . Bhí sí ag tabhairt aire des na buaibh thuas ar bhárr an chnuic . Bhí sí na suidhe ar chloich. Dhearc sí timcheall uirthi chonnaic sí ór. Do phioc sí suas cuid den ór agus thug si abhaile e . Chuir si an t-ór go dtí Baile Átha Clíatha chun airgead a dhéannamh leis . Chuaidh sí go dtí áit a bhfuair sí an tór acht ní raibh aon ór le fághail.
  2. Tá áit in-aice mo thighe ar a dtugear "botháinín" mar fadó do bhíodh na sídhéoga in-a gcomhnuidhe ann. Maidin amháin bhí Micheál Ó Coinnigh, beannacht Dé le'n a anam, ag tiomáint a chapaill go dtí an páirc agus connaic sé na sídheóga ag nigheadh a gcuid airgid. Rinne sé carracht Bhreith orta act chuadhar as radarc.
    Lá amhain bhí bean ag dul go dhtí Caisleán a bharraigh. Connaic sí sgata mr lachan feadhaíne in-aice
    Máire Nich Éil
    Largan, Co. Mayo