School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Bhí fear fial ann uair amhain. Thug se cuireadh do na daoinibh mór - timhcheall air teacht cun dinnéir cuige lá. Bhí fear dall agus fear bacach siubhal a measc. Nior féad an fear bachach siubhal toisch gan luath na gcos a bhéith aige. Níor féad an fear dall a slighe do deanamh toisc gan rabharc na súl a beith aige. Cuimhnig an fear dall ar seift. Téig ánairde ar mo dhribg ar seisean leis an bfear bacach. Déanfaidhe míse tusa do iomchar agus deanfaide tusa míse do stúiradh. Bhí go maith. Chuaidh an fear bachach anairde ar a dhrom agus bain síád an tigh amach. Ba ceart do daoinibh cuidiughadh le na cheile i gcomhnuidhe.
    Mairéad Nich h-Éil
    Shinnagh, Co. Mayo