Scoil: An Pháirc (uimhir rolla 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhíodh na h-aointigh go coithchianta le h-ais teampeall no caisleán mar bhiodh go leor daoiní bailighthe ann go minic. Áit ar bít sa gceanntar seo in a bhfuil pairch an aonaigh tá sé suidhthe ar taobh cnuich no ar talamh árd sa caoí go mbreatno cao [?] na beithighidh go maith. Fadó bhí na aontaighthe móra in go leór áit fán dthúaidh acht tá deire churta orra sin anois mar bá maith lé na daoine a gcuid beithighidh díol sa bailte móra áit a dtig leó earraidhe a ceannacht nuair a bhios a gcuid stoch diolta. Ní theigheadh ceannuighteóra ó theach go teach ar chor ar both annseó ag ceannacht, lochtar páidhe ar gach beithighidh a dioltar annseó scilling ar capaill raol ar bó no bullan, leath - raol
        1. trade
    Mairéad Nich hÉil