School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Bhí fear agus a bhean ann fadó agus bhí siad an-bhocht mar bhí siad an leisgeamhail.

Scéal
    Bhí fear agus a bhean ann fadó agus bhí siad an-bhocht mar bhí siad an leisgeamhail. Ní dheanfadh sé faic ó mhaidin go faoithin. Fá deire dubairt Padraig, an fear, go bhfuigheadh sé laighe agus go rachadh sé ar fud na comharsanachta ar lorg oibre. Níor shiubhal sé ibhfadh go bhfaca sé scata fir [> Fear. (in marg.)] ag obair d'fheilméar saidhbhir. D'iarr Padraig obair air agus fuair sé é.
    Nuair a tháinig an oidhche d'fhiafruigh sé de Paidraig an g-codlochadh sé i dteach mór a bhí in-aice leis. Dubhairt Padraig leis go raibh sé sásta dá d-tabharfadh sé gé dó.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Bean Uí Róiste