School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Aon úair amhain bhí bean agus a mach in a gcomhuidhe i dteach mór.

Aon úair amhain bhí bean agus a mach in a gcomhuidhe i dteach mór. Saghas amadán bhí ins an mach. Bhí teach breagh lóistín aichi. Aon fhear bhí tuairim aichi go raibh airgéad aige mharbhóchadh sí é. Thárla gur mhairbh sí fear éigin. Do cuir sí sop ar a scórnach agus gualann sí a mach an sop a gearradh. Do thog an mach an tuagh agus do bhain se an ceann dé'n fear. Do cuir an beirt acha an fear isteach i bpholl é agus chuir an máthair gabhar isteach ar a bharr. An oidhche sin núair a bhí an mach in a codhladh do thóg sí an fear agus cuir sí i bpoll eile é. Tamaill in a dhiaidh sin thainig a cháirdí ar a lorg agus d'innis an buachaill gach rud doibh fa'n bhfear. Chuadhadar go dtí an
    AT1600: The Fool as Murderer
    Mairéad Nich Éil