School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Chuaidh gasúr as Oileán Arainn na raibh mórán céile aige lá amhain go Cathair na Gailimhe.

Sgéal.
    Chuaidh gasúr as Oileán Arainn na raibh mórán céile aige lá amhain go Cathair na Gailimhe. Ba mhinic roimhe sin chualaidh sé cainnt ar an peictúirí reatha agus dubhairt sé leis féin dá mbéad an seanc aige go bfeicead sé iad. Bhí a driothar in aoinfheact leat [!] agus thug sé leath coróin do mar airgead póca. Bhí siad ag siubhal na sráideanna go dtí a seacht a chlog agus annsin dimthig an amadán go dtí doras tighe na peictúirí agus ar a h-oct a chlog leighead mo dhuine isteach agus i lár na h-oidhce spáineadh peictuir dó, peictúirí as Iarthar an Meiriceá. Bhí sgata mór de
    Seán Mac Aodha
    Carrowkeel, Co. Mayo