School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Sgéal Fada - Ingean an Ríogh.
    Bhí rí ann ins an t-sean-am. 'Sé an t-ainm a bhí air Rí na Leicne Deirge. Bhí triúir ingean aige. Bhí spórt mór le bheith lá amháin i ngleann Avenue. Chuaidh sé féin is a mhaigistréas cun an spoirt agus d'fhág siad na trí h-ingine san gcuairt sa mbaile.
    D'iarr an ingean b'shine athchuing ar Dia an fear ba breághta san domhan teacht dá coinne. D'iarr an dara ingean ba giorra do teacht dá coinne féin. D'iarr an tríomhadh cailín an fear ba ghránndha san domhan a teacht dá coinne féin.
    Níorbh fhada gur airigh siad torann an cóiste ag teacht. Bhí leath-taobh (do'n cóiste) dul le h-ór is leath-
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    Caitlín Ní Giolla Gaeling