School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Sgéal Greannmhar
    Bhí fear ann fadó agus bhí sé indon tighthe a cur suas. Bhí cigire anuas air gach lá. Bhí sé ag stiúradh barra suas planc caol an lá seo nuair a tháinig an cigire. An lá céadna freisin bhí a chuid airgid saothruighthe aige mar bhí an teach déanta aige agus nuair a fuair sé é d'imthigh leis agus áthas air.
    Bhí sé ag dul abhaile agus casadh an cigire air agus dubhairt, "Féach, chonnaic mé tú ag stiúradh barra suas planc caol indiu agus anois tá tú ag tógáil an dhá taoibh dho'n bhóthar leat." "Féach ar an fear isteach ins an bpáirc sin." Féach an bhó atá ag ól ins an tobar. Nuair bionn a sáith ólta aici imthigheann sí agus da mbeadh mise agus tusa
    Treasa Nic Lochlainn
    Derryhick, Co. Mayo