School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Sgéal Greannmhar
    Fadó nuair a bhí an leite dhá déanamh in gach teach ba deacair na páistí a sásamh leis an gcaoi a thiubhra an leite dóibh. Bhí buachaill dúr gruamach i dteach amháin agus ní dhéanfadh sé gáire muna bhfuigheadh sé sgríobhadh an phota
    An oidhche seo a dearbhrathair go bhfuigheadh sé a chuid ar phlata cosamhail le cuile duine. Bhí go maith. Fuair sé an leite ar phlata. D'ith sé é. Bhí gach uile short spóirt ar siubhal in diaidh an t-suipéir.
    Bhí Tomás mar b'ainm dó in a shuidhe in a measg a cheann sios is pus air. Ar feadh trí seachtmhaine lean siad leo ag tabhairt an leite dó ar an bplata is ag déanamh spóirt acht ní fhaca duine de mhuinntir ag tighe meangadh gáire ar a bhéal is ba mhaith a bhí a
    Treasna Nic Lochlainn
    Derryhick, Co. Mayo