School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    Níor fhéach an fear ar an bpota go dtí an maidin in a dhiaidh sin. Annsin dhúisigh sé go moch is thóg sé an chlár de'n phota is céard a bhí ann acht pota táirngí.
  2. Pota Óir.
    Bhí feilméar ann uair amháin agus nuair a bhí sé ag éirigh aosta agus ag fághail báis do ghlaodh sé cuige a chlann mac agus thug sé a beannacht doibh.
    Annsin dubhairt sé go raibh rud beag eile le h-innsint dóibh. "Tá taisce óir i bhfolach i n-áit eigin ar an bfeilm," ar seisean. "Tá sé curtha troigh go leith fe'n talamh agus má cuartuigheann sibh go dícheallach geobhaidh sibh é." Tamaillín in a dhiaidh sin fuair an t-athair bás agus
    Páraic Mac Niallaigh
    Ballingarden, Co. Mayo