School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Pota Óir
    Bhí beirt fhear ann uair amháin agus chuala siad go raibh pota óir i bpáirc airithe [?] nach raibh i bhfad uatha. Chuaidh siad amac oidhche amháin ag lorg an phota. Nuair a tháinig siad chomh fada leis an áit in ar chuala siad go raibh an pota thosuig siad ag rómhair agus ag rómhair gur tháinig siad chomh fada leis an bpota.
    Rinneadar a míle dícheall an pota a tógáil aníos acht theip ortha Nuair d'féach siad in a dtimcheall ní ra[ibh] a fhios aca cé'n áit in a rabhadar bhí sé chomh dorchadha sin. Bhí ortha an pota a fhágáil in a ndiaidh annsin agus dul abhaile.
    Chuadar in a gcodladh an oidhche sin agus nuair a dhúisigheadar ar
    Páraic de Róiste